loading...
یک معلم

این پست بنام دلاورمردی از دیار  جانبازان شیمیایی هفتاد درصد آقا ی حاج صادق روشنی براتون گذاشتم باشد که ما هم رهرو راهشان باشیم...

 سرفه هایم، مجال میخواهم

اندکی حس و حال میخواهم

سرفه می کند. سرفه می کند. راه می‌رود سرفه می کند. نگاه می کند سرفه میزند.

ایستاده، نشسته، خوابیده، خواب و بیداری‌اش به هم آمیخته، باز سرفه می‌کند.



پوتین که به پا میکردیم،زمین را از زیارت گامهامان محروم میساختیم .کلاه خود را که بر سر میگذاشتیم ،خورشید از نتابیدنش بر خود میلرزید.

پس:

بیاییم به شهدا فخر نفروشیم.

بیاییم غبطه ی جنگ ندیده ها را نپسندیم.

بیاییم و برادری جبهه ها را به شهر ها سرایت دهیم.

بیاییم و خدای حاکم بر جبهه ها را با شهری ها مأنوس سازیم.........


هوای اتوبوس گرم و خفه بود

روزنامه رو زد زیر بغلش و با کنایه خاصی رو کرد به

سمت خیابون کناری که داشتند 3 تا شهید گمنام تشییع می کردند

و با لحن خاصی آروم اما یه جوری که دور و وری هاش بشنون گفت:

که چی ؟

هی جانباز جانباز

شهید شهید.....

می خواستن نرن کسی مجبورشون نکرده بود که ......

..

..

..

پیر مردی که صندلی پشت سرش نشسته بود

تک سرفه خشک و کشداری کرد و ماسکشو که با یه شیلنگ به کپسول اکسیژن

کوچیک  روی شونه نحیفش متصل بود عقب زد و

یه جوری که همه مون شنیدیم  و با موزیک زمینه قطره اشکهاش

قرص و محکم جواب داد :

چرا ،

اتفاقاً مجبور بودن

می دونی چی مجبورشون می کرد

همون که تو و امثال اونایی که مثل تو فکر می کنن

ندارین

..

..

غیرت

عکس اول را در آورد: این پسر اولم محسن است.

عکس دوم را گذاشت روی عکس محسن: این پسر دومم محمد است،

دوسال با محسن تفاوت سنی داشت.
عکس سوم را آورد و گذاشت روی عکس محمد؛ رفت بگوید این پسر سومم..

سرش را بالا آورد،

دید شانه های امام(ره) دارد می لرزد..
امام(ره) گریه اش گرفته بود..
فوری عکسها را جمع کرد زیر چادرش و خیلی جدی گفت:

سه تا پسرم رو دادم که اشکتو نبینم آقا ...


گمنام آشنا سلام ..........

باز تکرار حضور ناگهان تو و سلام های دستپاچه من.

هر از چند گاهی تلنگری می شوی به خواب عقربه های زنگ زده ساعت روز مرگی هایم تا

فراموش نکنم اروند خروشان و کوسه هایش را

غواص های گم شده در والفجر 8 و کربلای 4 را

زخم های دهان باز کرده شلمچه و غروب سرخ هویزه را

تو می آیی.........


برادرانی که در جبهه بوده و در تربیت معلم به آنها کمک هزینه داده می‌شود، حقوق برادران بسیج نیز داده می‌شود و این برادران از طریق بسیج اعزام می‌شوند و در حقیقت، دو حقوق از دولت جمهوری اسلامی دریافت می‌دارند؛ تکلیف اینها چیست؟
سرویس دفاع مقدس ـ نامه زیر از معلم شهید محمدرضا (عبدالرضا) شریفی‌پور است که به چند بار خواندن آن می‌ارزد. چرایش را خودتان متوجه می‌شوید. شاید دلمان برای آن خلوص و پاکی تنگ شده و یا شاید نمی‌توانیم باور کنیم که روزگاری در همسایگی‌مان کسانی بودند که اینقدر از تعلقات مادی و دنیوی رها بودند که نمی‌توانستند از یک دولت دو حقوق بگیرند!.............

 کارکردهای معلمین در نظام جمهوری اسلامی ایران ابعاد مختلفی را به خود اختصاص می دهد. اما در همه ابعاد فرهنگ و نقش معلمین در فراگردهای فرهنگی جامعه از همه مهمتر و پر رنگتر است که در شرح ذیل به اهم آن می پردازیم.

 

١- مقابله با تهاجم فرهنگی

در ابتدای پیروزی انقلاب، دشمن با این تحلیل که گردانندگان انقلاب به دلیل عدم برخورداری از تجربه لازم برای مدیریت کشور، قادر به اداره جامعه نخواهند بود و الزاماً‌ به عناصر شناخته شده و عمدتاً‌ تربیت شده در غرب روی خواهند آورد ، دل به این عناصر دست پرورده خوش کرده بودند. با کوتاه شدن دست عناصر وابسته به شرق و غرب از مدیریت انقلاب، دشمنان همچون مار زخم خورده ای، تهاجم نظامی را در مرزها آغاز کردند، شکست تهاجم نظامی دشمن به بهای شهادت بسیاری از کارآمدترین نیروهای انقلاب بدست آمد .

هدف از یک تدریس اثربخش فقط انتقال اطلاعات علمی نیست، بلکه نتایج حاصله ی از آن را نیز باید گسترش داد. برای رسیدن به این هدف معلمین با عشق وعلاقه وبرخورداری از شخصیت معنوی وبرجسته وآشنا با اصول وروش های علمی بردل وجان فراگیران خود نفوذ نموده واستعدادهای بالقوه آنان را پرورش داده وشکوفا نمایند.
دراین مقاله ابتدا مفهوم تدریس تبیین وسپس شرایط ویژگیهای یک تدریس اثربخش اعم از آمادگی معلم ،داشتن طرح درس، استفاده از شیوه های مناسب تدریس، مشارکت دانش آموزان درفرایند یادگیری ،تسلط برمطالب تدریس،مدیریت زمان و....... تشریح ورهنمودهای لازم معلمان برای داشتن تدریس موفق وفعال ذکر گردیده است. درپایان نتیجه گیری شده است که برای آنکه تعلیم وتربیت کشور سیرصعودی داشته باشد بایستی معلمان توانمند وحرفه ای درامر تدریس رابطور مستمر آموزش داد.تاتدریس آنان کاملاً اثربخش وپر ثمر باشد.

معلم به عنوان یکی از مهم ترین اجزای تشکیل دهنده ی یک نظام آموزشی ، عاملی اساسی در تقویت یا تضعیف قوای خلاق دانش آموزان می باشد.  الگویی که برای یادگیری مطلوب و مناسب ارائه می دهد به نقش معلم از سه جنبه توجه می نماید :

-روش های تدریس

-شناخت از رشته

- عشق به رشته


از مهم ترین موانع که معلمان را از توجه به خلاقیت بازداشته است عبارتند از :

1-عدم شناخت از فرآیند خلاقیت

متاسفانه اغلب معلمان نسبت به مفهوم و ماهیت خلاقیت بی اطلاعند ، چگونه می توان به پرورش خلاقیت پرداخت بدون آنکه از مفهوم خلاقیت ، مراحل آن ، ویژگیهای خود خلاق و سایر مسائل در باره ی خلاقیت آگاه بود . اگر به معلمان ساختاری ارائه شود که آنها را به سوی خلاقیت و تفکر راهنمایی کند ، شاگردان فعال تر شده و برنامه ی درسی با تحول فکری کودک منطبق خواهد شد .


توانایی تفکر خلاق موهبتی الهی است که بالقوه در انسان به ودیعه نهاده شده است ، اما ظهور و شکوفایی آن مستلزم پرورش آن است . محققان معتقدند همه ی انسانها در کودکی از استعداد خلاق برخوردارند،لکن عدم وجود محیطی مناسب و بی توجهی و عدم تقویت این توانایی مانع ظهور آن می گردد.......


ویژگى هاى افراد خلاق

روان شناسان ویژگى هاى افراد خلاق را مورد بررسى و مطالعه قرار داده اند. در پژوهش هایى كه توسط استینر (1965) و بارون (1969) و باربارا كلارك(1979) صورت گرفته، صفت هاى ذیل به عنوان ویژگى هاى افراد خلاق، كه عموماً برخوردار از آن هستند، بیان شده است:

 

ـ داراى گنجایش ذهنى و فكرى زیادى هستند(تیزهوش تر از دیگرانند)

ـ علاقه آن ها به مسائل علمى، هنرى، فرهنگى و اجتماعى بیش تر و دامنه اطلاعات آن ها در این زمینه وسیع تر است.

ـ درباره مسائل انتزاعى، در مقایسه با مسائل عینى و ملموس، بهتر و عمیق تر مى اندیشند..........

 

 

مربي يا معلمي  كه مي خواهد  يك كلاس  ويژ ه ي  پرورش  خلاقيت  را اداره كند  و يا  اين كه  علاقمند  است  در جريان  تدريس  روزمره ي خود  به طور جدي  پرورش  خلاقيت  دانش آموزان  را هم مدنظر داشته باشد، اگر چنان چه از خصوصيات  و نگرش  هاي  ويژ ه اي  كه با ماهيت  و فرآيند  خلاقيت  مناسبت دارد ، برخوردار باشد ،مطمئنا  در كار  خود بسيار  موفق تر  عمل خواهد  كرد. البته  يك چنين  معلمي  حتما لازم نيست  كه خودش  فردي  خلاق  باشد ،اما اگر  چنان چه  شخصا  از مهارت هاي  اساسي  خلاقيت   برخوردار  باشد  و بتواند  عملا  از آن ها  استفاده كند ،بدون شك  در پيش  برد  و هدايت  كلاس  و تاثير گذاري  بيش تر و بهتر بر دانش  آموزان  خود موفقيت  بيش  تري  كسب  خواهد كرد.

برخي  ويژگي هاي  معلم  علاقمند  به خلاقيت  كه داشتن  آن ها  به بازدهي  بيش  تر  كلاس  و تدريس  او مي انجامد، موارد  زير است :

مفهوم خلاقيت


خلاقيت و نوآورى محرك اصلى تمدن هاست. تلفن، اتومبيل، هواپيما، راديو، تلويزيون، رايانه، اتوماتيك، الكترونيك، قدرت اتمى و مسافرت هاى فضايى و خلق ادبيات و انواع هنرها و ... نقاط عطفى از اختراعات و اكتشافات و نمودى ارزشمند از تفكر و ذهن خلاق بشر است. بنابراين، براى پيشرفت در صنعت، اقتصاد، سياست و همه علوم، نيازمند تفكرى خلاق و نوآور مى باشيم; خلاقيتى كه در ضمير همه ما نهفته و در نحوه زندگى ما تأثير دارد.

تحولات سريع عصر كنونى ما، نيازمند حل مسائل و مشكلات به گونه اى خلاق است. هرچند علم و توسعه و پيشرفت نياز اوليه بشر امروزى است، ولى بايد دانست كه علم به خودى خود، ضامن حل بسيارى از مسائل و مشكلات آينده اى كه ما با آن ها مواجه خواهيم شد نيست، تنها نيروى فوق العاده و قدرتمند خلاقيت است كه مى تواند مسائل و مشكلات را به طرز خارق العاده اى از سر راه بشر بردارد. 1

علامه مطهری بر این باور است که جسم انسان، شخص او را تشکیل می‌دهد و روحش شخصیت او را. شخصيت انسان به باورها و ارزش‌های پذیرفته شده از سوی او بستگی دارد. از این رو، شخصیت من، به فرهنگ من مربوط می‌شود. شهيد آيت­ الله مرتضي مطهري ازجمله برجسته­ ترين و سرشناس­ ترين دين­ پژوهان معاصر ايراني به شمار مي­ آيد كه با وجود تمركز وي بر قلمرو فلسفه و كلام اسلامي، بايد ايشان را از نظر علمي، شخصيتي جامع­ الاطراف و چندبُعدي قلمداد نمود. اشراف و احاطه او بر فلسفه چنان بود كه استادش، علامه آيت­ الله سيدمحمدحسين طباطبايي، شرح و تفسير كتاب گرانسنگ اصول فلسفه و روش رئاليسم را به ايشان سپرد......


اطلاعات کاربری
آرشیو
آمار سایت
  • کل مطالب : 17
  • کل نظرات : 8
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 9
  • آی پی دیروز : 6
  • بازدید امروز : 11
  • باردید دیروز : 1
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 11
  • بازدید ماه : 12
  • بازدید سال : 60
  • بازدید کلی : 1,834
  • کدهای اختصاصی